Panonski topot

Godine 1955. mladi Jovan Đuran otvorio je saračku radionicu, a 1971. godine, sa znanjem stečenim na  usavršavanju zanata kod somborskog majstora Ernesta Anišića, dobio je narudžbenicu da napravi amove za tadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije – Josipa Broza Tita.

Nakon šestomesečnog rada iz radionice je izašlo remek delo koje i dan danas nije prevaziđeno. Čuveni par amova urađenih duborezom u koži, sa pletenim ivicama i vrnčanim okovom, na poklon je od Tita dobila Njeno Veličanstvo Kraljica Elizabeta II, i danas se nalaze u muzeju zamka Vindzor.

Ovim remek delom su Jovanu Đuranu otvorena svetska vrata. Njegovi radovi odlazili su na ergele Đakovo, Lipik, Brioni, i u inostranstvo – Austriju, Švajcarsku, Nemačku, Mađarsku, Švedsku i druge zemlje.

Konjički centar "Panonski topot"
063/552-397
panonski.topot@gmail.com

Pročitano 1066 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 26 novembar 2018 21:12
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT