Udruženje pronalazača i inovatora UPI-ČIB

»ČIB-EKSPO« - Međunarodna izložba inovacija, poljoprivrede, privrede, tehničkog stvaralaštva mladih i ekologije sa eko i etno postavkom jedinstven je primer manifestacije koja podstiče i promoviše inovativnost među ruralnom populacijom.
Izložba »ČIB-EKSPO« je jedina manifestacija koja se kontinuirano održava već šest godina u malenom Čelarevu. To je jedina manifestacija ove vrste u Vojvodini (i u R. Srbiji) koja se održava u ruralnoj sredini. Izložbom ima za cilj primenu novih tehnologija i patenata čime omogućuje razvoj poljoprivrede, privrede i zapošljavanja, promoviše tradicionalne narodne veštine i umetnost, a posebno razvoj turizma u našoj sredini, stvarajući mogućnosti za privlačenje turista, posebno stranih zahvaljujući polivalentnosti i međunarodnom karakteru izložbe.

Na dosadašnjim manifestacijama svake godine učestvovalo je 100 do 120 učesnika, od toga trećina iz inostranstva (R. Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, BiH, Mađarske, Slovenije, Ukrajine i Slovačke).
U dogovoru sa Savetom za rodnu ravnospravnost na manifestaciji je omogućeno besplatno učešće udruženja žena i zanatlija koji se bave starim i umetničkim zanatima.

Ova manifestacija, uz tehnička dostignuća, poljoprivredu i privredu, predstavlja i stvaralaštvo i tradiciju naših naroda i kao takva omogućava interesovanje turista i ostvarenje privrednih efekata njihovog dolaska, koji se sadrže u broju posetilaca, noćenja, korištenim uslugama, potrošnji i time je povećana i obogaćena turistička ponuda Čelareva kao segmenta turističke ponude opštine Bačka Palanka.

Posluženje i ishrana izlagača iz zemlje i inostranstva se sastoji od domaćih tradicionalnih proizvoda učesnika manifestacije iz oblasti starih, umetničkih zanata i domaće radinosti.

Poklon suveniri se izrađuju ručno i delo su članica udruženja žena i zanatlija.

Tokom izložbe se održava stručni seminar i stručni forum.

Manifestacija se održava od 2010. godine, prvog vikenda posle 15. septembra u Čelarevu.

"Udruženje pronalazača i inovatora UPI-ČIB"
021/761-375 i 064/12-76-126
upicib@gmail.com

Pročitano 1605 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 05 septembar 2018 22:34
logo brown

Regionalni brend Bačke je autorski projekat Regionalne razvojne agencije Bačka koji ima za cilj da pruži podršku malim proizvođačima hrane iz ruralnih delova Bačke u njihovom pozicioniranju na tržištu kroz primenu inovativnih pristupa u poslovanju i digitalnih tehnologija.

Regionalna razvojna agencija Bačka

Tel: +381 21 557 781

Email: office@rda-backa.rs

 

POČETNA

VESTI

O BRENDU

PRODAJA

KORISNICI BRENDA

ČESTA PITANJA

USLOVI KORIŠĆENJA

KONTAKT