Odštampajte ovu stranicu
Održan festival Regionalni brend Bačke
19 jun

Održan festival Regionalni brend Bačke

(0 glasova)

U okviru projekta „Agropodrška - podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka“ održan je festival Regionalni brend Bačke na trgu u opštini Sremski Karlovci 8. juna 2019. godine na kome se predstavilo 40 proizvođača – privrednika i poljoprivrednika iz Bačke koji su izlagali svoje proizvode i pozivali na degustaciju. Svi posetioci imali su mogućnost da degustiraju i kupe proizvode koje su nosioci malih poljoprivrednih gazdinstava i manufakturnih radionica izradili koristeći lokalnu radnu snagu i lokalne resurse iz Bačke.

Na festivalu se mogla naći široka lepeza domaćih proizvoda poput meda, vina, sireva, suhomesnatih proizvoda, poslastica, ručno rađenih predmeta od prirodnih materijala i mnogih drugih.

Deo izlagača sa festivala nosi oznaku Brend Bačke, koji već godinama unazad nastupaju pod zajedničkim imenom i na taj način umreženi postižu lakše pozicioniranje na tržištu.

Festival je organizovan kao jedna od aktivnosti projekta „Agropodrška - podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka“ koji je finansiran od strane Vlade Ruske Federacije i implementiran od strane Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u okviru programa “Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji”, čija je ukupna vrednost 21.260,00 USD, a osnovni cilj je podrška razvoju ruralne ekonomije u regionu Bačka kroz održivo korišcenje lokalnih kapaciteta (ljudskih, prirodnih i kulturnih) kako bi se unapredio kvalitet života lokalnog stanovništva.

Pročitano 1319 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 19 jun 2019 17:32